2014. június 13., péntek

Két kemény legény

Szeretem a képregényeket, Garfield-től Batman-ig, bár csak nagy ritkán jutok hozzájuk.
Most két újabb képregény került hozzám egy Megtorló és egy Rozsomák.
Nézzük őket egyesével.

Rozsomák – Adósság és becsület

Rozsomák a világ legnépszerűbb és legveszélyesebb mutánsa, az X-Men tagja. Általában zárkózott, mogorva, ám egy korábbi kaland során találkozott a gyönyörű Marikóval, akivel egymásba szerettek.
Mivel egy ideje nem kap hírt róla és a levelei felbontatlanul érkeznek viszsza, elutazik Japánba. Ott kellemetlen meglepetés éri: Singen nagyúr, Mariko apja egy becsületbeli adósságát rendezte azzal, hogy lányát férjhez kényszerítette egy üzlettársához.
Rozsomákra megszégyenítő vereségek és kegyetlen ellenségek egész sora vár: rivális Jakuza-vezérek, nindzsák, a Kéz emberei és egy életveszélyes bérgyilkosnő.

Rozsomák, az idegesítően félrefordított, filmekben Farkasként megjelenő karakter valami miatt központi figura a képregényekben is, bár szerintem erősen túlértékelt. A mostani kötet gyakorlatilag legújabb, Ezüst szamuráj film nagyrészének alapja, így a történetben túl sok ismeretlennel nem találkozhat, aki látta a filmet (bár itt nincs Ezüst szamuráj, merthát azért több képregényből lett összeollózva az egyébként ne m túl erős film), a rajzok nem túl tetszetősek vagy kidolgozottak, kissé a japán rajzstílusból is próbálnak átvenni. A történet bár ismert, de azért viszonylag elszakad az általános sablonoktól.

A másik könyv A Megtorló – Balfékek Szövetsége

A Marvel Univerzum legveszélyesebb alakja most aztán emberére talál. A hihetetlen Pókember, Rozsomák, a mutáns X-Men tagja, és a rettenthetetlen Fenegyerek egyesült erővel akar véget vetni a Megtorló ámokfutásának.
Vajon sikerül-e Frank Castle-nek túljárnia az eszükön?
És hogy kerül a képbe Hulk, a pusztító zöld óriás?
A Marvel Comics öt talán legismertebb figurájának a közös és megismételhetetlen történetét a jelenkori amerikai képregény egyik legkedveltebb írója, Garth Ennis jegyzi, a rajzokat pedig honfitársa, az ugyancsak ír John McCrea készítette. Ennis morbid humorral állítja a feje tetejére mindazt, amit a szuperhősökről gondolni szokás. A Megtorló visszatért.

A Megtorlóval eddig három filmet csináltak és bár az utolsó már talán csak DVD-re jött ki, de szerintem egy igen ígéretes verzió volt és szívesen néznék még R besorolású Marvel-filmeket. Pláne, ha, mint a képregénybe is erősen jelen van több Marvel karakter is a Punisher meleltt. Szóval kapunk itt Rozsomákót, Pókicát, Daredevillt és még egy adag meglepetés zúzást is. A rajzok szépek, a történet egyszerű, de a karakter bár erősen keménylegényes, mint Rozsomák barátunk mégis mutat valami újat ezzel a veletek is, meg nem is dologgal, és hát a pluszkarakterek erősen feldobják a történetet és a látványt is. Erősen ajánlott, szerintem jobb, mint a Rozsomák történet.

Nincsenek megjegyzések: