2014. június 4., szerda

Lőrincz-i hullaszámlálás 2.


A Lőrinczi Hullaszámlálás 2010-ben nagy siker volt a moly-on, ígyhát tavaly meg lett szervezve ennek a folytatása, ami nem a Lawrence, hanem a Lendvay regények által összegyűjtött hullahalmot volt hivatott számszerűsíteni.
Ezúton is köszönöm a Molyon a kihívásban résztvevőket és akkor csapjunk bele a számokba:
A számlálásban 7 könyv és 4 kisregény vett részt.
Bár sejtésem szerint nem megbízhatóak teljes mértékben a számok (ki mit vesz hullának), de 93 ember (plusz két kígyó egy kutya és egy macsek) halálát mindenképp okozta ez a pár történet. Ami mint látjuk csak 8 ember halála per könyv, tehát vértelenebb, mint a Lawrence könyvek, ahol ez a szám 12.
Nade nézzük a halálokokat. A legnépszerűbb a torok elvágása (22%) ezt követi a megfojtás (17%) és a golyó általi halál (16%), a leszúrás is viszonylag népszerű (13%), ugyi Lawrence-nél a golyó nyert 17%-kal és utána jött a megfojtás 14%-kal.
A romantikus kapcsolatok száma 15 és mivel nagyon diszkrét Lendvay így csak 25 koituszról számol be részletesen. Mint láthatjuk, tehát  teljesítménye Lawrence alatt marad minimálisan.
Lendvay kicsit sem alkesz, így a 11 történetben 74 alkalommal iszik whisky-t (általában egy pohárkával, de azért van jópár alkalom, amikor ez egy üveget jelent), kétszer üditőt, 5 sört, 5 bort, három kávét, három tejet, 5 pohár rumot, 13 pohár clairint, 9 pohár pezsgőt, két teát, egy páleszt és egy konyakot. Mondom, hogy nem alkesz, ennyi azért másnak is lefolyik két hét alatt, mert kell a folyadék bevitel, nem?

Nincsenek megjegyzések: