2012. december 6., csütörtök

Winkler Róbert - Márton és Micike az autószerelő műhelyben

Úgy tűnik a véletlen úgy hozta, hogy most egymás után két gyerekeknek (is) szóló könyvet postolok, de ezért tényleg csak a véletlen, vagy a karácsony közeledtét meglovagoló kiadók működő piaci modelljei okolhatók.
Winklert (és Bazsót) is nagyon kedvelem, minden időben és adón néztem a Totalcart (ami egyébként jelenleg is a legjobb magyar tévés operatőri munkával rendelkezik szerény véleményem szerint), olvastam kutyás könyveit és az Ezeröcsit is a második legjobb rádiós műsornak tartottam, amíg tartott.
Winkler ezúttal fogta a két eddigi könyves témáit az autókat és a kutyákat és mindezt összekutyulva tálalta a kisfiúcskáknak.
A címadó történeten kívül még beljebb kerülünk a műhelybe, van itt gumis és fényezős is.
A mesekönyvek történeteit (amiket vagy húszonikszéve hallottam vagy egyáltalán nem ismerem) nem tartom sokra, egyszerű mondatok, egymondatos történet, mindez 26 oldalon, szóval nem egy irodalmi teljesítmény.
De ennek ellenére van benne humor és van benne tanítás, ami gondolom célja is a mesekönyveknek. Bevallom, tőlem ne kérdezzék ezt ki, mert előbb mondom vissza a Tesz-vesz-város dolgait, mint a műhely összetevőit, szóval nekem már nem annyira fogékony az agyam, mint a páréveseké, főleg, akit érdekel is az autószerelés, de garantáltan meg lehet belőle tanulni dolgokat és a rajzok és a megnevezések segítségével még képet is kapunk róluk.
A rajzok nekem nem tetszettek, de ez ízlés kérdése, funkciójukat betöltik.
Hát mit kéne még elmondani róla.
Húgom anno panaszkodott, hogy, hogy lehet elkérni 2-3 ezret egy 10-30 oldalas mesekönyvért, teljesen egyetértek, túl vannak árazva. De ha úgy vesszük, hogy a gyereknek ezt el lehet többször olvasni, mert kis lüke és nem kell, hogy hónapok teljenek el két ismétlés között, akkor behozhatja az ár/oldalszám arányt.
Egyébként meg ez 2 ezer, tehát neten rendelve okosba megvan 1500-1600 ft-ból, tehát nem kap kétszer csokit a gyerek és kap egy remek kis könyvet, szóval nem is gáz az az ár. Szóval tütümániás kiskópéknak erősen ajánlott:)

Nincsenek megjegyzések: