2020. december 15., kedd

Kevin Eastman – Tom Waltz: Tini Nindzsa Teknőcök 1.

 


A teknőcök végre megérkeztek! Leonardo, Donatello, Michelangelo és mesterük, Szecska háborúban állnak Hob, a mutáns macska bandájával. A gonosztevők felett aratott kisebb győzelmeket azonban nem élvezhetik mindaddig, míg családjuk újra teljessé nem válik. Az idő sürget, hiszen rá kell találniuk elveszett testvérükre, Raffaellóra még Hob bandája előtt. Az események során bemutatkoznak a fivérek későbbi szövetségesei is: April O'Neil és Casey Jones, valamint a teknőcök és mesterük mutációjának történetét is megismerhetjük.

A kötet az IDW kiadó 2011-ben indult „Teenage Mutant Ninja Turtles” sorozatának első 4 számát, valamint a „30th Anniversary Special” kiadványból az „A Lot to Lear ” című történetét tartalmazza.

 Vélemény:

Keveset írok itt képregényekről, holott az elmúlt két év olvasásának  80%-át ez tette ki. Ennek persze sok oka van, többek közt azt is, hogy kevés ami témájában, szereplőiben kiemelkedik a Marvel, DC szuperhősei közül. Mert hát várni kellett, hogy újra találkozzak, gyermekkorom első képregényes kedvencével (nem, mintha több is lett volna, de ez a képregény előfizetés azért futott pár évig nálam még gondolom a 90-es évek elején). Szóval örültem, hogy végre kijönnek a TMNT képregények és nem az évről évre egyre butított, gyerekeknek is alig való verziójuk, hanem bizony egy teljesen felnőttek által is fogyasztható kiadás.
A kötet, a már több helyen megénekelt eredettörténeten csavar egy kicsit, behozva új ellenséget és megismertetve a fő karaktereket. A stílus, rajzok jók, a kötet végén még egy galéria is van, némileg komolytalanabb rajzokkal. Egyetlen baj van csak a kötettel, hogy picit rövid, persze 100+ oldal, de a dupla ekkora terjedelem jobban állna neki, így egyből jön az érzés, hogy ide nekem azonnal a következőt. Amihez jó hír, hogy napokon, heteken belül érkezik is, ha hozzám ez hónapok is lesznek a beszerezhetőség limitáltsága miatt.

Nincsenek megjegyzések: