2015. június 25., csütörtök

Minyonok 1. - Banana!

Fülszöveg:
Minyonok, mindenki ismeri és szereti őket. Ez a képregényalbum, rövid, egyoldalas, humoros történeteken keresztül mutatja meg nekünk a Minyonok világát.
Az író, Didier Ah-Koon elsősorban storyboard készítőként és filmrendezőként ismert, míg a rajzoló Renaud Collinnek ez a második komolyabb sorozata.

Vélemény:
Évente talán ha egy olyan kiadványhoz jutok hozzá, ami életkorilag talán kissé kilóg az egyébként olvasottak csoportjából, node ha valaminek abszolút helye van az a minionokról szóló első "magyar nyelvű" kiadvány.
Mert hát ki ne szeretné a minion-okat kortól függetlenül? Talán a legjobban eltalált animációs film kötelező mellék vicces karaktere, akik/amik már jóval túlnőttek a kezdeti szerepükön.
Szóval igen, szeressük a minion-okat, most is itt vannak előttem tik-tak formában és persze a mai kiadványunk képében is.
Bevallom kicsit féltem a kezdetben kiposztolt képek alapján, mert a rajzstílus abszolút nem tetszett, node adtam a füzetkének egy esélyt.
És milyen jól tettem. Kiadvány formában már a rajzstílus nem jelentősen rossz, sőt némely esetben a részletezettségével külön tetszetős.
Egy-egy oldalas poéngyűjtemény keretes történetbe foglalva a már megszokott minion karakterek és a velük megszokott történések talán kicsit még abszourdabb megvalósításban.
A képregények egyébként ahogy Garfield is egy magazin hasábjain jelentek meg majd így összegyűjtve -  bár fordításról nem nagyon beszélhetünk, hiszen max minion-ul beszélnek benne - de először magyarul.
További jó hír, hogy ez az első rész, várhatóan októberben jön a következő és egy harmadik is tervbe van véve.
Erősen ajánlott kiadvány, bár pont, akinek ajánlana az ember az a csoport nem is nagyon fog vacillálni, hogy kell-e neki, merthogy kell, hisz minion, vagy minyon, ahogy tetszik:)

Nincsenek megjegyzések: