2015. január 5., hétfő

H. Jackson Brown: Kis útmutató az élethez

OMG, ennyire rövid idő alatt ennyi idegesítő mondatot még nem olvastam idén.
H. Jackson Brown-t csak azért nem nevezhetjük a legbutább írónak, mert egyrészt rettentő jól él az ilyen útmutató/tanácsadó könyvekből, másrészt meg nem ismerjük az összes írót.
De!
1. alapból semmi értelme szerintem az ilyen könyveknek, nekem egy mondatban nem tudsz olyan tanácsot adni, amit megfogadnék. Ahhoz okosabbnak kéne lenned nálam (ez nem kizárt úgyan), vagy legalábbis én valamilyen szinten ezt kéne gondolnom rólad, vagy legalábbis, hogy érdekes a szemléleted, esetleg az adott kérdéskörre nincs nekem már egyértelmű gondolatom, amit erős indoklás nélkül biztos nem vetnék el.
2. de persze lehetnének humoros gondolatok, hát ebben nincsen humor
3. nyilván én is tanácsolnám, hogy vegyél sportkocsit, fizetésedből rakjál el 300 ezret inségessebb időkre és úgy egyébként fogadj el minden munkát, ha jónak tűnik, mindegy mennyi a fizetés, ellenben ne vegyél fel hitelt, viszont feltétlen menjetek nyaralni ha megengedheted magadnak, ha nem. Hát hogyne. Nem csak az élettel, a magyar élettel, de még önmagában is ellentmondásos.
4. úgy egyébként tucatnyi ellentmondás van benne.
5. és ez a legfontosabb. Ha a fentieket nem is vesszük figyelembe, akkor is úgy kb. 10 tanácson kívül mind HÜLYESÉG, BUTASÁG, konkrétan megvetem, aki asszerint élné az életét, vagy úgy gondolná, hogy az a helyes.
Ha feltétlen találunk üres emberkéket gondolatok nélkül, akiknek szüksége lehet ilyen könyvekre, akkor az ő és embertársai miatt inkább javasolnám, hogy mind az 500 tanács ellentettjét tegye meg, még akkor is jobban jár, mintha ebből bármit átvesz!

Nincsenek megjegyzések: