2013. február 5., kedd

Brian Michael Bendis – Mike Deodato Jr. – Steve McNiven: Az Új Bosszú Angyalai – Ellenhatás

Én nem vagyok olyan, aki leül a tévé elé és megnézni az épp aktuális kedvenc sorozatát függetlenül attól, hogy A) már látta azt a részt, B) hogy ez a rész a 13. rész, a múltkor a 8-at látta, és következő héten meg a 93. lesz. Nem, irtóra idegesítene, ha nem sorrendbe, kihagyás nélkül látnám az összes részt.
A Marvel képregényeket viszont majdnem lehetetlen sorrendben olvasni. Több ezer része van, valamelyik rövid képregény, valamelyik hosszabb, valamikor a hosszabb tartalmazza a rövidebbet, van, amikor hozzátoldanak és ehhez hozzájön, hogy az összes máshol különálló franchise-t legtöbbször összeeresztik. Nem beszélve arról, hogy még azon belül is vannak dimenziók és ez a Pókember, nem az a Pókember, ez a hős már meghallt és megint él és ez a 3. Batman (DC, most leírás miatt mindegy) és az már nem az, de mégis.
Szóval képregényt nem lehet sorrendbe olvasni, hacsaknem otthon mázsa szám állna, bár akkor sem vagyok biztos, hogy összefüggő egészt alkotnának.
Viszont beszerezni még nehezebb, így én is csak azt olvasom, amihez hozzájutok, most az 5. részt ebből a sorozatból, és aztán talán a 8-ast, de már lehet olvastam a 6-ost.
Mindenesetre ez a történet tetszett, mégha semmi extrát nem is hozott, szerintem nem is nagyon hozhat, minden történet ugyanolyan, mégis más:)

Nincsenek megjegyzések: