2014. május 16., péntek

Sasha Grey: A Juliette társaság

Fülszöveg:
Pikánsan intelligens, intelligensen pikáns.

Catherine, a film szakos hallgató, a gyönyörű nő, akinek szexualitása csak nemrég ébredt, egy titkos klubban találja magát, ahol a világ legnagyobb hatalmú vezetői találkoznak, hogy kiéljék legmélyebb, legsötétebb szexuális fantáziáikat. Ezek az új élmények nagyon erős új élvezeteket nyitnak meg Catherine előtt, ugyanakkor lerombolnak mindent, amit addig értéknek tartott.
Sasha Grey első regényében egy zártkörű, titkos, erotikus társaságba vezeti be az olvasót, ahol bármi és minden megtörténhet.

"A Juliette társaság erotika másképpen... határozottan olyan mű, amelynek a kívánságlistán a helye." - Cosmopolitan

Sasha Grey a hollywoodi pornóipar egyik legsikeresebb sztárja volt. Huszonegy éves korában elhagyta a felnőttfilm-ipart, majd a Törtetők (Entourage) sorozatban vállalt szerepet, és Stephen Soderberg Barátnő rendelésre (The Girlfriend Experience) című filmjében játszott. A Juliette Társaság az első regénye.


Vélemény:

Hogy miért olvasok ilyen könyvet? Titkos társaság, szex, valami kicsit thrilleres dologra számítottam a fülszöveg alapján. Megkaptam? Nem.
A leírás "kicsit" ferdít, a könyv olyan mint maga a szex, rengeteg előjáték, gyakorlatilag, több, mint a könyv fele csak az, 200. oldal körül jut csak el egy titkos klubba, amiről szólnia kellene. Ezt asszem úgy 15-20 oldalba lerendezi, utána jön még majdnem ugyanolyan hosszú utójáték, de az már nem olyan jó, mint az elő, viszont megérkezik a Juliette-társaságba. Mondtam én:) Kapunk szexet, meg nem is, igazából csak mesélik neki, vagy ő képzeli el és csak utána csap bele a lecsóba, de az csak egy kis csapás, mint írtam.
Sokan leírták - női és férfi olvasók is -, hogy ők tudják, ismerték Sasha Grey-t, hát meg kell mondanom, nekem nem mondott semmit a neve, még kinézetről is elég tucatarcú/testű (egyébként nem olyan rossz:) de persze azóta pótoltam hiányosságaimat, és alapos gyűjtőmunkát végeztem. Szóval mostmár keveredik a könyv és a Girlfriend experience film és Grey életrajzi elemei, sőt tegnap megnéztem a Would you rather című horrort, amiben szerepel és tényleg érdekes volt, hogy ott víz alatt fullad meg, majd fél órával rá a könyvet olvasva a víz alatt kényezteti a fickóját,
szóval tényleg nem tudom, hogy mekkora a tüdő kapacítása, mondom, hogy összekeverednek bennem a dolgok:).
A csaj egyébként abszolút értelmes (azért nem kiemelkedően és a szimpátiafaktort az eddig olvasottak-látottakból adódóan nem biztos, hogy megkapná), a könyv épphogy történetét nem csak arra használja, hogy felvezesse szexuális képzelgéseit (vagy a főszereplőcsajét), de a szexszel, nemi különbségekkel, stb. kacsolatos nem túl mély, de abszolút értelmes gondolatait tudja csokorra fűzni és előadni. Azonban a rövid terjedelmen belül is ez már a végére átfordul, túl szabad képzelettársításokkal dolgozik, csak, hogy elmondhassa, hogy miről mit gondol és így a teljes érdektelenségbe fordul az egész.
 Összességében tehát azt nem kaptam meg, amit szerettem volna, de mivel rövid és nem is túl extrém, így egynek jó volt.

 

Nincsenek megjegyzések: