2014. január 6., hétfő

Parapszichologusnál

Végülis irodalmi blog, szóval most kivételesen jöjjék egy "novella", lusta voltam továbbírni még novemberben, azóta meg időm sincs, de azért lehet, hogy szórakoztató:)

Kevesen tudják, hogy Budapest milyen fontos szerepet játszik a szuperképességű emberek életében. Bár nagyobb összecsapás Sólyomszem és Fekete Özvegy kalandja óta nem történt, de két ok miatt még mindig napi kapcsolatban van a legtöbb szuperhős a magyar vállalkozókkal. Az egyik az Ecseri piacra érkező műanyagáruból ügyes kézzel újravarrt szuperhőskosztümök, amikre a vecsési varrónők még mindig SM szexruhaként gondolnak,  így teljes titok marad Batman, Pókember és a többiek ruhájának beszerzési forrása.
A másik a parapszichologus, aki a belvárosban rendel és jól tud titkot tartani. Tőle tudjuk, hogy járt már nála Pataki Attila, Pókember, a Láthatatlan lány és még sokan mások is. De vajon milyen panasszal? Mégis milyen panaszuk lehetnek ezen különleges képességű embereknek (kivéve Pataki Attila, aki se nem szuperképességű, se nem túl nagy rejtély, hogy mi a baja)?

Juggernaut.



-Kérem mondja el, mi a panasza!
-Az emberek félreértik a képességemet, a filmek, képregények sokat ferdítettek rajta.
-Pontosan mik ezek a különleges képességek?
-Bármilyen falon át tudok menni.
-És félreértik és igazából csak a fal ajtó részén?
-Nem, azért nem ennyire.
-Hát?
-Át tudok menni a falon, de semmi máson. És így már kezd nagyon sok kudarcélmény élni.
-Kérem fejtse ki.
-Hát a minimális, ami szinte mindig előfordul, hogy átmegyek a falon és akkor még át kell szakítanom a tapétát és ez gyakran botladozva sikerül csak, de ha még lambéria is van akkor a rajtaütés meghíúsul, mert a rosszfiúk hallják a nagy koppanást, gyakran többet is, mert azért próbálkozom és volt, hogy csak 5-6. próbánál találtam normális falfelületet. A másik, hogy rengetegen telerakják a falukat polcokkal, polcos szekrényekkel, ez is kellemetlen, amikor megjelenik a fejem két polc között. Ijesztő nekik, ijesztő nekem. Meg fáj is. Átmegyek a falon, de nem mondtam, hogy nem fáj. Ugyanez vonatkozik a képekre, de a vezetékekre is, komolyan már félek, hogy egyszer agyonráz egy rosszul szigetelt vezeték, ezért néha csak a kezemet nyújtom át, de ez megint lebukáshoz vezet, hogy egy kéz integet a falból, szóval komoly kudarcként élem meg manapság a szuperhősséget. Az élet sokkal másabb, mint a képregények.

Sue Storm

-Á, kiszasszony, foglaljon helyet.
-Köszönöm.
-Kérem, mondja el, mi bántja.
-Nem megy nekem ez a szuperhősködés.
-Miből gondolja.
-Állandóan fel- és megfázok és megalázónak is érzem már.
-Fejtse ki, kérem.
-Mint tudja a képességem, hogy láthatatlan tudok lenni, ha akarok. Gondolnák, hogy ez mennyire praktikus és hasznos a mindennapi- és szuper életbe, de egyáltalán nem. Sajnos olyan ruhát még nem találtak ki, ami pont akkor válna láthatatlanná, amikor a viselője (hát, mégis, hogy kapcsolnák össze a szervest a szervetlennel?), volt rá próbálkozás, de a meghibásodások miatt gyakran csak ott álltam láthatatlan ruhába, mígnem szóltak, hogy ...khm... minden látszik és akkor én is eltűntem, vagy akció közben jelent meg a kezeslábas, így buktunk le. Szóval már hosszú ideje nem használok ruhát, ha láthatatlan vagyok. Ebből fakadóan órákat töltök meztelenül emberek között, koszos gyárakba ugrálva forró vasak között, stb-stb. A lábamon már elég vastag a bőr, de még így is összeszedtem egy tetanuszt múlt héten, a testem meg tele van karcolásokkal és kék-zöld foltokkal. Bezzeg a többieket védi a kő testük vagy a golyóálló/kipárnázott ruha. De én? Nézze meg, tele vagyok karcolásokkal és több golyót is kiszedtek már belőlem, mert oké, hogy nem látnak, de azért egy jól sikerült sorozat még engem is eltalálhat. És tegyük fel, hogy sikerül legyőznöm a rosszfiúkat, mind ott fekszik előttem megbilincselve és akkor várjam ki a rendőrfőnőköt, vagy menjek el előbb ruháért. Szóval nehéz dönteni, hogy meztelenül vagy láthatatlanul jelenjek meg és írjam alá a jelentéseket. És akkor még nem beszéltem a spontán csoportképekről egy-egy akció után.

Hulk

-Doktor úr segítenie kell!
-De hát mi a baja?
-Sajnos nem kapok több szerepet a Marvel-nél?:(
-Mi történt.
-A Disney nem tartja összeegyeztethetőnek, hogy náluk is, és pornófilmekben is szerepeljek.
-Hát mióta kezdett pornókarrierbe Mr. Hulk?
-Az első film után. Tudja ha dühös leszek marhanagy Yodává alakulok, ami nem is lenne akkora baj, mert a biztosító fizette a kárigényeket, amíg a Marvel-nél voltam, csakhogy hát nincs az a terhesgatya ami kibírná, hogy hirtelen 3 méteres leszek és nem olyan kissegű etióp módra. Szóval gatya mindig lerepült és aztán előkerült a 60 centis zöld himbilimbi, innentől meg már minden jött magától...


Pókember

Fenéknél kikopott piros-kék ruhában érkezik.
-Ne is mondja, még mindig alacsonyak a házak a körúton az ugrabugráláshoz, igaz?
-És az a sok vezeték...De nem erről akartam beszélni, hanem, hogy most jöttem az utolsó kezelésre, mert nem fogom tudni a többit fizetni, mert a FŐKEFE lekapcsolt és most takaríthatom az évek alatt kilőt póknyálat az egész fővárosból. Több éves programnak néz ki...

Nincsenek megjegyzések: